ja może zawitam, ale nic nie obiecuje bo po mału sesja sie zbliża :? :| ciekawe czy wogóle mnie do niej dopuszczą :roll:
Rozrusznik nie kręci
Zwiń
X
-
Rozrusznik nie kręci
Witam,
długo mnie nie było i nie pisałem bo żona teraz jeździ Octą a ja teraz pomykam Oplem Omegą, ale do rzeczy.
Nie kręci rozrusznik. Lampki wszystkie palą, świece gasną a przekręcenie kluczyka powoduje gwizd, świzd typu "elektryczno-zwarciowego", gaśnięcie lampek i ciszę.
Lampy główne świecą, elektryka hula, auto nie chce odjechać.
Problem wystąpił kilka dni temu przy -10 stopniach, ale po trzech próbach zakręcił normalnie i zapalił (pali od muśnięcia kluczyka zawsze).
Dzisiaj pikuś. Nic nie dało kilkakrotne przekręcanie kluczyka.
Przyjeżdża jutro ASO w ramach "dożywotniej mobilności" i biorą do stacji.
Podajcie kilka hipotez na przyczynę usterki, żeby mnie nie wyrolowali finansowo w Sinclanie przy Grochowskiej.
-
-
Dziękuję za podpowiedzi i wyjaśniam.
Objawy, które opisałem (bo tak mówiła przez telefon moja lepsza połowa) w rzeczywistości wyglądały trochę inaczej. Auto chciało zapalić ale po 1/2 sek gasło, włączały się kierunkowskazy od alarmu i było piknięcie alarmu. Ściągnąłem i założyłem klemy(ciemno było), ale bez zmian. Auto pojechało na lawecie do ASO.
Co zrobili: komputer błędów nie wykazał, naładowali akumulator i... przeczyścili przepustnicę. I Octa jak nowa.
Kij z przepustnicą, ale dlaczego padał akumulator? Jak zapytałem o prąd ładowania to gość stwierdził, że ""komputer nie wskazał, że jest za mały"
I to jest pytanie do was: czy rzeczywiście komputer rejestruje prąd łądowania czy gość mnie zbył? Tak czy inaczej będę musiał kontrolować stan akumulatora - 3 letni.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karpecikJak zapytałem o prąd ładowania to gość stwierdził, że ""komputer nie wskazał, że jest za mały"
I to jest pytanie do was: czy rzeczywiście komputer rejestruje prąd łądowania czy gość mnie zbył?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz